Ontdek het gamma

natuurlijke cosmetica van Vital

Cosmetica bevat steeds vaker onnatuurlijke bestanddelen, de huid kan daarop reageren met allergische reacties. Soms zijn deze bestanddelen erg schadelijk en kunnen zelfs de hormoonhuishouding helemaal verstoren. 

Daarom ben ik op zoek gegaan naar cosmetica op basis van natuurlijke bestanddelen tegen een eerlijke prijs.

 

Mijn nieuwe gamma aan cosmetica  zijn:

  • alleen geproduceerd met natuurlijke ingrediënten.

  • grondstoffen worden volgens hoge ethische en kwalitatieve criteria uitgekozen.

  • dierproefvrije ontwikkeling.

  • verwerkt met uitsluitend natuurlijke etherische oliën.

Ze dragen hierdoor het bekende ICADA keurmerk.

Deze zorgvuldig geselecteerde cosmetica zijn vrij van:

  • Minerale olïen en vetten( Paraffine, paraffine liquidum, petrolatum)

  • Synthetische emulgatoren; PEG’s (polyethyleen glycol, PEG2,PEG 40, etc.)

  • Synthetische vetoplossers en reinigingsmiddelen (sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, sodium acetyl sulfate etc.)

  • Synthetische conserveringsmiddelen (parabenen; butylparabenen, methylparabenen; propylparabenen)

  • Synthetische geur- en kleurstoffen

Verdere informatie

 

Onze huid heeft als voornaamste taak “beschermen” tegen vochtverlies en tegen alle invloeden van buitenaf. Hiervoor bezit onze huid een natuurlijke beschermlaag. Deze bestaat uit; cholesterol, squaleen, triglycerides, fosfolipiden, vrije vetzuren, wassen en wasesters. De talgklieren in onze huid zorgen voor de aanmaak van dit vetlaagje.

Sommige in huidtalg aanwezige vetstoffen kan het lichaam niet zelf aanmaken. Bijvoorbeeld Vitamine F oftewel beter bekend als de Omega 3 vetzuren zijn onontbeerlijk voor de goede samenstelling van huidtalg. Zij moeten rechtstreeks uit onze voeding gehaald worden. Onze voeding bevat jammer genoeg niet voldoende vitamine F.
De juiste essentiële vetzuren uit natuurlijke bronnen die verwerkt zijn in onze huidverzorgingsproducten, zijn dus zinvol voor een goede huidverzorging en een gezonde huid.

 

Bepaalde plantaardige natuurlijke oliën zoals Teunisbloemolie, kokosolie, Jojobaolie, Duindoornolie, Macadamiaolie en Sheabutter bevatten hoge concentraties van deze essentiële vetzuren. Een bijkomend voordeel van deze oliën is dat ze rijk zijn aan vitamines.
 

De beste toepasbare plantaardige olie is de olie die onze eigen beschermlaag qua essentiële vetzuursamenstelling het dichtst benaderd. Hier komt nog bij dat iedere huid en huidconditie (huidprobleem) vraagt om een specifieke combinatie aan vetzuren. Hieruit kan men concluderen dat dé beste natuurlijke olie niet bestaat.

De kracht van onze producten bestaat uit de juiste selectie en combinatie van hoogwaardige biologische oliën met essentiële vetzuren per productlijn, deze selectie beantwoord optimaal aan de vraag van iedere huidconditie en ieder huidtype.