Doet het zetten van PMU pijn?

Er worden kleine wondjes gemaakt. Het kan iets gevoelig zijn, maar over het algemeen valt de pijn erg mee. Ik gebruik ook een verdovende crème met 20% lidocaine, waardoor het bijna pijnloos is.

Wat zijn de voordelen van permanente make-up?

Er op elk moment van de dag stralend en perfect gemaquilleerd uitzien!? Permanente make-up helpt u hierbij! Zelfs wanneer alle traditionele make-up verwijderd is, oogt het gelaat toch niet "kaal". Dankzij de aangebrachte accenten is uw make-up steeds sprekend. Bedenkt u eens hoeveel tijd u dagelijks bespaart doordat u geen make-up meer hoeft aan te brengen! Toch al één zorg minder voor de moderne vrouw van nu!

Is PMU hetzelfde als tatoeëren?

Het grote verschil tussen tatoeages en Permanente Make Up is dat ze bij de tatoeage de inkt diep in de huid aanbrengen(permanent). Bij Pemanente Make-Up worden pigmenten oppervlakkig de huid ingebracht. In de loop van de jaren zal de pigment vervagen door de huid zelf en door de zon. Omdat de pigmenten oppervlakkig worden aangebracht in de huid blijft de kleur natuurlijk en mooier. Door de vervaging in de huid is het mogelijk om later de vorm of kleur aan te passen, we veranderen van smaak, en we worden ouder.

Waar moet ik op letten voor de behandeling?

 • Indien mogelijk 24 uur voor de behandeling stoppen met bloedverdunners, als dit niet gaat is permanente make-up ook mogelijk

 • geen aspirine of alcohol 4 uur voor de behandeling, maar wel paracetamol

 • was uw haar de dag voor de behandeling

 • bij eyeliners: geen oogmake-up dragen

 • contactlenzen moeten uit bij eyeliner behandeling en mogen 24 uur niet in  (bril meenemen)

 •  wimperextensions dienen te zijn verwijderd, mogen na 1 week weer worden aangebracht

 •  meld een allergie voor lidocaïne (tandartsverdoving)

 • contra indicatie is: oogaandoening door diabetes bij eyeliners, herpes simplex (koortslip) bij lip behandeling

Hoe lang blijft de permanente make-up aanwezig?

 • Dit is afhankelijk van uw huidtype. In het algemeen is het zo dat hoe lichter uw huidtype en hoe lichter de gekozen kleur, des te eerder zal de permanente make-up vervagen.

 • Bij een eczeemhuid, rosacea of bij alopecia,zal de kleur slechter pakken en eerder vervagen.

 •  De zon/zonnebank heeft een nadelig effect op de kleur dus gebruik een goede zonbescherming.

 • Bij wenkbrauwen is het raadzaam om af en toe uw permanente make up te laten opfrissen om de kleur weer mooi te krijgen. Wanneer u neigt weer naar een potloodje te grijpen is het misschien tijd.

 • Eyeliners  blijven wel jarenlang zichtbaar, de eyeliner zal nooit helemaal verdwijnen.

 

Hoe lang duurt de behandeling?

 • De eerste behandeling duurt ca. 1 uur.

 • De wenkbrauwen en/ of lipliner worden voorgetekend en de kleur wordt met u besproken.

 • De nabehandeling zal ca. 30-45 minuten bedragen en vind plaatst na 6-8 weken. De huid moet de tijd krijgen om weer goed te herstellen, dan pakt het pigment veel beter.

 

Is gewone make-up nu overbodig?

Permanent make-up is geen avond make-up, kan dit ook niet vervangen. Het vergemakkelijkt of vervangt uw dagelijkse opmaakritueel, maar u kunt altijd een extra lijntje of kleur toevoegen. Omdat de basis al aanwezig is zal de aanvullende make-up veel beter blijven zitten.

 

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel vernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Ik heb veel last van allergiëen, is PMU voor mij geschikt?

 • Steeds meer mensen krijgen een allergie voor make-up producten. Juist dan is permanente make-up erg geschikt voor u.

 • De gecertificeerde pigmenten en naalden die door mij gebruikt worden sluiten allergieën volledig uit.

 

Correctie van bestaande permanente make-up

Het is mogelijk om een bestaande permanent make-up –die niet door mij werd geplaatst- op te frissen, de vorm en kleur enigszins aan te passen, binnen de mogelijkheden

Gebruikt U medicijnen?

Medicijnen kunnen van invloed zijn op de behandeling en het eindresultaat. Door medicijnen met bloedverdunners zal het pigment minder goed door de huid worden vastgehouden. U wordt geadviseerd om ruim 24 uur vóór de behandeling en tot 4 uur na de behandeling geen bloedverdunners (bv: aspirine, aspegic, sedergine...) in te nemen.
Pijnstillers met paracetamol (dafalgan, perdolan, panadol...) is toegestaan . 
Medicijnen voor acne (bv: Roaccutane) of eczeem maken de huid dunner, eerst de kuur afmaken alvorens te pigmenteren. 
 

Kan permanente make-up geplaatst worden tijdens een zwangerschap?

Ja, hoewel hier een aantal extra regels voor zijn. Tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap is het af te raden om PMU te plaatsen. In deze periode is de bevruchting net een feit en de embryo is nog zeer teer en fijngevoelig. Na deze periode is er voldoende ontwikkeling van het ongeboren kind en is het mogelijk om PMU veilig toe te passen! 
 

Bent u diabetes patient?

Bij diabetes, suikerziekte, is semi-permanente make-up afgeraden, omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor treden er vaak kleurverschillen in het pigment op en is het resultaat niet mooi. 

Ik ben een MRI patiënt, mag ik PMU laten uitvoeren?

Er zitten kleine metaalspoortjes in kleuren die bij MRI-scans lokaal tot een warmere of roodachtige huid kunnen leiden. Er kunnen soms ook lichte verbrandingen ontstaan. Dat is wel sterk afhankelijk of de PMU zich al dan niet in het onderzoeksgebied bevinden. Buiten het onderzoeksgebied zijn de risico's gering. Bij twijfel raadpleeg uw arts.