top of page

Maak kennis met onze behandelingen voor huidverbetering

Bij Vital zijn we trots om u voor te stellen aan onze geavanceerde apparatuur voor huidverbetering. Met de nieuwste technologieën en innovatieve oplossingen streven we ernaar om uw huidverzorgingservaring naar een hoger niveau te tillen.

_DSF9441.jpg

Microneedling

Microneedling is een populaire en effectieve behandeling voor huidverjonging en huidverbetering.

 

Bij microneedling worden fijne naaldjes gebruikt om gecontroleerde microperforaties in de huid te maken. Dit stimuleert het natuurlijke herstelproces van de huid, waarbij collageen en elastine worden aangemaakt.

 

Tijdens de behandeling worden de naaldjes zachtjes over het huidoppervlak gerold of in de huid geprikt. Dit zorgt ervoor dat de huid licht beschadigd raakt, wat het signaal geeft aan het lichaam om nieuwe huidcellen te produceren.

Deze nieuwe cellen zijn gezonder, steviger en beter in staat om vocht vast te houden.

 

Microneedling biedt verschillende voordelen. Het kan de textuur van de huid verbeteren, fijne lijntjes en rimpels verminderen, littekens vervagen en de algehele huidteint egaliseren. Het kan ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en het verbeteren van de opname van huidverzorgingsproducten.

 

Na de behandeling kan de huid er enigszins rood uitzien, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot een paar dagen. Het duurt echter enige tijd voordat de resultaten zichtbaar worden, omdat het collageen- en elastineproductieproces tijd nodig heeft.

 

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van uw specifieke huidconditie en gewenste resultaten. Uw huidverzorgingsspecialist kan een behandelplan op maat voor u maken.

Microneedling is een veilige en effectieve procedure die wordt uitgevoerd door getrainde professionals.

 

Ontdek vandaag nog de voordelen van microneedling en geniet van een jeugdiger ogende huid met een gezonde gloed.

Carboxy

Het Bohr-effect, oorspronkelijk ontdekt door de Deense fysioloog Christian Bohr, verwijst naar een fysiologisch fenomeen dat de zuurstofafgifte van hemoglobine aan weefsels reguleert. 

In de context van gelaatsverzorging verwijst het Bohr-effect naar het vermogen van de huid om zuurstof op te nemen en af te geven aan de cellen.

 

Tijdens een gelaatsverzorgingsbehandeling kunnen verschillende technieken en producten worden gebruikt om de huid te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit kan de zuurstofvoorziening naar de huidcellen verhogen, wat resulteert in een verhoogde celstofwisseling en verbeterde huidconditie.

 

Door de bloedcirculatie te bevorderen en zuurstof naar de huid te brengen, kunnen gelaatsverzorgingsbehandelingen de huid helpen revitaliseren, de teint verbeteren en een gezonde gloed bevorderen. De toegenomen zuurstoftoevoer kan ook helpen bij het verbeteren van de opname van actieve ingrediënten en de algemene gezondheid van de huid bevorderen.

 

Het Bohr-effect op de huid in gelaatsverzorging benadrukt dus het belang van zuurstof voor een gezonde huidfunctie en de voordelen van het bevorderen van een goede bloedcirculatie tijdens behandelingen. Het kan helpen bij het bereiken van een stralende, jeugdige huid en het verbeteren van de algehele conditie van de huid.

WhatsApp Image 2023-08-23 at 11.48.53.jpeg
Image by S. Widua

Radiofrequency

Radiofrequentie is een geavanceerde technologie die wordt gebruikt in gelaatsverzorging om de huid te verbeteren en te verjongen. Het is een niet-invasieve procedure waarbij gerichte radiofrequente energie wordt gebruikt om warmte diep in de huidlagen te genereren.

 

De radiogolven dringen door tot in de diepere lagen van de huid, waar ze de productie van collageen en elastine stimuleren.

De opwarming van de huid door radiofrequentie heeft verschillende voordelen.

 

Ten eerste zorgt het voor een onmiddellijke samentrekking van het bestaande collageen, waardoor de huid strakker en steviger aanvoelt. Daarnaast stimuleert het de fibroblasten in de huid om nieuw collageen en elastine aan te maken, wat bijdraagt aan een verbeterde huidtextuur en vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

 

Een radiofrequentiebehandeling kan ook de doorbloeding verbeteren, waardoor de huid een gezondere en stralendere teint krijgt. Bovendien kan het helpen bij het verminderen van onderhuidse vetcellen en het verfijnen van de contouren van het gezicht.

 

 Het is een comfortabele procedure die over het algemeen als ontspannend wordt ervaren.

Om optimale resultaten te bereiken, wordt meestal een reeks behandelingen aanbevolen. Het exacte aantal behandelingen hangt af van de individuele huidconditie en de gewenste resultaten.

Kortom, radiofrequentie in gelaatsverzorging is een effectieve en veilige technologie die de huidverjonging bevordert, de textuur verbetert en zorgt voor een jeugdigere uitstraling. Het is een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar niet-chirurgische methoden om hun huid te verjongen en te verstrakken.

Microcurrency

Microcurrency, ook bekend als microstroomtherapie, is een techniek die vaak wordt gebruikt in gelaatsverzorging om de huid te verbeteren en een jeugdige uitstraling te bevorderen. Het maakt gebruik van een zeer lage elektrische stroom om specifieke gebieden van de huid te stimuleren en te verjongen.

Bij microcurrent-behandelingen worden kleine, niet-invasieve elektrische pulsen direct op de huid aangebracht met behulp van speciale apparaten. Deze pulsen bootsen de natuurlijke elektrische signalen van het lichaam na en stimuleren zo de spieren en weefsels in het behandelde gebied.

De microcurrent-stimulatie heeft verschillende voordelen voor de huid. Het kan de gezichtsspieren aanspannen en versterken, wat kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast kan het de bloedcirculatie verbeteren, waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter naar de huid worden gebracht, en afvalstoffen effectiever worden afgevoerd.

Bovendien kan microcurrent de productie van collageen en elastine in de huid stimuleren, wat essentieel is voor een stevige, veerkrachtige huid. Het kan ook de opname van huidverzorgingsproducten verbeteren, waardoor de effectiviteit van andere behandelingen en producten wordt verhoogd.

Microcurrent-behandelingen zijn over het algemeen pijnloos en worden als ontspannend ervaren. Ze worden vaak gebruikt als onderdeel van een uitgebreide gelaatsverzorgingssessie en kunnen zowel in schoonheidssalons als thuis worden uitgevoerd met geschikte apparatuur.

Het aantal benodigde behandelingen varieert, afhankelijk van de individuele behoeften en de gewenste resultaten. Regelmatige en consistente behandelingen worden meestal aanbevolen om langdurige en merkbare verbeteringen te bereiken.

Als u op zoek bent naar een niet-invasieve en natuurlijke manier om uw huid te verjongen en te verbeteren, kan microcurrent-therapie een effectieve optie zijn om te overwegen. Raadpleeg altijd een professional op het gebied van gelaatsverzorging om de juiste behandeling en aanpak voor uw huidtype en -conditie te bepalen.

shutterstock_685389952.jpg
DSCF3042.jpg

Hydrodermobrasie

Als je last hebt van rimpeltjes, een onzuivere of doffe huid, tekenen van huidveroudering, droge of schilferige huid, een vette of ruwe huid, oppervlakkige grove poriën of een futloze huid, dan is een Hydrodermabrasie behandeling een fantastische oplossing.

Hydrodermabrasie, ook bekend als Aqua-derma, is een diepgaande methode om je huid grondig te reinigen en te voeden. Tijdens de behandeling glijdt een speciale tip over je huid, reinigt deze en verwijdert de bovenste laag dode huidcellen. Tegelijkertijd worden actieve ingrediënten uit hydropeptide diep in de huid ingebracht. Deze actieve stoffen blijven langdurig actief en zorgen voor blijvende resultaten. Deze behandeling is geschikt voor alle huidtypes.

 

De behandeling omvat verschillende stappen:

 

Reiniging & Extractie: Met behulp van vacuümtechnologie wordt de huid diepgaand gereinigd met speciale vloeistoffen, waarbij overtollig talg en vuil uit de poriën worden verwijderd en opgevangen in een container.

 

Exfoliatie & Peeling: Hydro-dermabrasie wordt uitgevoerd met behulp van hydropeptide, wat AHA- en BHA-oplossingen bevat. Hiermee worden dode huidcellen verwijderd en opgevangen in een container.

Hydratatie & Kalmering: Hyaluronzuur en andere toevoegingen worden ingebracht om de huid intensief te hydrateren en te kalmeren.

 

Insluizen / Voeden: Hydro-Dermabrasie zorgt voor directe infusie van serums en werkzame stoffen in de huid. Bovendien stimuleert de vacuüm-massage de doorbloeding en lymfatische activiteit, wat leidt tot een snellere en betere opname van de stoffen door de huid. Dit resulteert in een stralende en gezondere huid.

Fruitzuurpeelings

Fruitzuurpeelings van hydropeptide,  ook wel AHA (alfa-hydroxyzuur) peeling genoemd, zijn een type chemische peeling die worden gebruikt om de huid te exfoliëren en te verbeteren. Deze zuren zijn mild en worden op de huid aangebracht om de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur te verbeteren. Fruitzuurpeelings worden vaak gebruikt voor verschillende huidproblemen en -verjonging. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van fruitzuurpeelings:

 

Exfoliatie: De zuren in fruitzuurpeelings helpen de binding tussen dode huidcellen te verminderen, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Hierdoor wordt de huid gladder en stralender.

 

Verbetering van de huidtextuur: Fruitzuurpeelings kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, en ongelijkmatige huidtextuur. Ze bevorderen de aanmaak van nieuwe huidcellen.

 

Vermindering van pigmentvlekken: AHA's kunnen helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de teint. Ze werken door het verwijderen van oppervlakkige pigmentatie.

 

Verfijning van de poriën:

Fruitzuurpeelings kunnen de grootte van de poriën verminderen, wat de huid een gladdere uitstraling kan geven.

 

Acnebehandeling:

Fruitzuurpeelings kunnen worden gebruikt om de huid te reinigen en ontstekingen te verminderen, wat nuttig kan zijn bij de behandeling van acne.

Er zijn verschillende soorten fruitzuren die worden gebruikt in peelingproducten, waaronder glycolzuur, melkzuur, salicylzuur, amandelzuur en citroenzuur… De keuze van het zuur hangt af van de specifieke huidproblemen en het huidtype van de persoon.

Image by Bruna Branco
_DSF9379.jpg

LED Therapie

LED-therapie staat voor Light Emitting Diode-therapie en is een niet-invasieve behandelmethode waarbij specifieke lichtgolven worden gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen. LED-therapie kan de huid verbeteren door het stimuleren van natuurlijke processen in de huidcellen.

Er zijn verschillende kleuren LED-licht die voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

 

Anti-aging en huidverjonging: Rood licht wordt vaak gebruikt om de productie van collageen te stimuleren, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen en de huid er strakker en jeugdiger uitziet. Deze effecten worden geactiveerd door de interactie van rood licht met de huidcellen, met name de mitochondriën in de cellen, die de energieproductie in de cel reguleren.

 

Acnebehandeling: Blauw licht heeft antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van de bacteriën die acne veroorzaken. Het kan ook ontstekingen verminderen.

 

Pigmentvlekken en huidverkleuringen: Groen licht kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de teint.

 

Rosacea: Geel licht kan worden gebruikt om roodheid en ontstekingen bij rosacea te verminderen.

 

Wondgenezing: LED-therapie, vooral met rood licht, kan helpen bij de versnelling van wondgenezing en het verminderen van littekens.

Verbetering van de algehele huidgezondheid: LED-therapie kan de huidtextuur verbeteren, de huidskleur egaliseren en de algehele gezondheid van de huid bevorderen.

Nu beschikbaar:

HIFES+RF | em-skin

Deze innovatieve methode combineert de effectiviteit van radiofrequentie (RF) en de gerichte intensieve elektromagnetische velden (HIFES) om de contouren van het gezicht te herdefiniëren en de jeugdige glans te herstellen die in de loop der tijd kan vervagen.

Onze 2-in-1 RF + HIFES machine put kracht uit beide technologieën en richt zich op een unieke manier op zowel de huid als de onderliggende spieren. Hierdoor ontstaat een gedetailleerd esthetisch verhaal dat alle aspecten van gezichtsverjonging aanspreekt.

 

Deze geavanceerde maar niet-invasieve behandeling biedt het ultieme antwoord op de complexe uitdagingen van gezichtsveroudering. Of het nu gaat om het bestrijden van rimpels, fijne lijntjes en verslapping van de huid, of het verbeteren van de spiertonus en elasticiteit van de fascia, de RF + HIFES behandeling biedt een allesomvattende oplossing voor degenen die streven naar zichtbare en langdurige verbeteringen van het gelaat.

em-face.jpeg
bottom of page