top of page

Algemene Informatie Laserontharing

new laser_edited.png

 

 

1. Aantal behandelingen

Meerdere behandelingen (gemiddeld 6) zijn noodzakelijk voor een optimaal resultaat. Soms ook meer, soms minder.

 

2. Frequentie

De behandelingen zullen per 6 weken plaatsvinden omwille van de complexe haargroeicyclus (de haartjes worden enkel in de actieve groeifase vernietigd).

Behandelingen overslaan op eigen initiatief kan resulteren in mindere resultaten.

 

3. Voorbereiding

Gelieve ongeveer 6 tot 8 weken voor de eerste behandeling niet meer te epileren, plukken of harsen. (geen haarwortels verwijderen) Tevens mag u ook geen bleekmiddelen gebruiken.

Gelieve 24h voor de behandeling te scheren. Indien u niet bent geschoren kan de behandeling worden geweigerd.

De te behandelen zone moet goed hygienisch worden gereinigd. Geen make-up, deodorant, crèmes,… gebruiken.

Tijdens de intake bepalen we je huidtype volgens de Fitzpatrick methode, u kan alvast hier een test doen om je huidtype zelf te bepalen.

Vanaf 6 weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen meer gebruiken. Dit ter voorkoming van onnodig risico op pigmentverschuivingen. U mag vanzelfsprekend wel naar buiten , maar bescherm uw huid met een zonnefacotor van minimum 30.

 

4. Tijdens de behandeling

De coolinggel wordt aangebracht en dient als geleider voor de laserkop

Uit voorzorg en bescherming tegen het laserlicht wordt een speciale laserbril gedragen door de laserconsulent en de klant.

U zal lichte prikjes en warmte prikkels ervaren.

 

5. Tussenperiode

Gelieve tussen de sessies niet te harsen of plukken. Scheren kan wel, maar liever niet, tenzij de laatste 24h voor de behandeling.

 

6. Na de behandeling

Een paar uren/dagen na de behandeling kan de behandelde zone geïrriteerd aanvoelen (net als zonnebrand)waarbij de huid lichtjes rood, gevoelig of gezwollen kan zijn. Dit is een normale huidreactie op de laser. Meestal verdwijnt deze reactie erg snel. Een speciale herstellende gel kan eventueel worden verkregen bij ons. (3 dagen te gebruiken)

Blaren, korstjes of oedeem kan uitzonderlijk voorkomen maar verdwijnen na enkele dagen. U gebruikt dan best een antibiotische gel. Niet wrijven, krabben en geen blootstelling aan de zon.

 

Tot minstens 24h na de behandeling te vermijden: maquillage, scrub, parfum, deo, sauna, nylonkousen.

U kan na de eerste dagen het idee krijgen dat de haartjes hergroeien. Dit is niet het geval: de bovenste huidlaag vernieuwt en stoot de haartjes in het haarzakje af. Vanaf 3 weken na de behandeling vallen de actieve haartjes uit en zit u het resultaat.

Wanneer deze haartjes het lichaam verlaten valt automatich het haarzakje mee uit omdat dit mee werd verschroeid.

Het haarzakje krijgt ook geen voeding meer sterft af en verlaat het lichaam. Ons lichaam maakt geen nieuw haarzakje meer aan dus dit wordt een kaal plekje. De haren die u nog ziet zijn de restharen uit de andere fase..

 

7. Permanente factor

U mag een permanente haarvermindering tussen de 80% / 95% verwachten, het overige percentage van het haar kan zich in een langere rustfase bevinden. Tal van factoren, zoals hormonaal onevenwicht, kunnen haartjes in de rustfase doen ontwaken. Een onderhoudsbeurt is dan aangewezen.

8. Tot slot

De flitslamp of laser zendt licht gedurende enkele milliseconden door een saffier. De melanine in het haar brengt de door de lamp uitgezonden energie over naar de haarwortel. Deze energie wordt omgezet in warmte en vernietigt de wortel zonder de omringende structuren aan te tasten. Deze techniek is gebaseerd op het principe van selectieve foto-thermolyse.

De levenscyclus van elk haar is verdeeld in drie fasen: de anagene fase (groeifase), de catagene fase (involutiefase) en de telogene fase (rustfase). De duur van deze haarcyclus varieert tussen 6 en 18 maanden, afhankelijk van het gebied, en is asynchroon. Dit betekent dat elk haar onafhankelijk zijn cyclus volgt.

 

Ontharing werkt op haar in de anagene fase. Daarom zijn er, ondanks het zichtbare effect vanaf de eerste sessie, meerdere sessies nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

 

vital-05.jpg
bottom of page